Ympäristö

Mitattavia askeleita kohti ilmastokestävää asumista.

Vastuullisuusraportti 2023

Ilmasto ja ympäristö

Asumisen ja kiinteistökannan hiilijalanjälki on yksi merkittävimmistä yritysvastuuteemoista Avarassa. Olemme sitoutuneet asumisen ilmasto- ja ympäristökuormituksen pienentämiseen sekä resurssikäytön tehostamiseen mitattavasti vaikuttavilla toimilla ja pitkällä aikavälillä.

Älykäs lämmityksen ohjaus, energiatehokas uudistuotanto ja uusiutuvien energianlähteiden hyödyntäminen keventävät asumisen ilmastokuormaa ja säästävät myös kustannuksia. Kartoitamme jatkuvasti myös uusia innovatiivisia ratkaisuja ja teknologioita hiilijalanjälkemme pienentämiseksi.

Avara on Green Building Council Finlandin jäsen ja #BuildingLife -hankkeen toimintaohjelman kannattaja. Vuonna 2023 Avara allekirjoitti World Green Building Councilin Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen.

 

Avara_buildinglife_web

Ympäristötuloksiamme aikavälillä 2016-2023

83 %

asunnoista Leanheat-energianhallinnan piirissä

-53,4 %

kiinteistökannan CO2-päästöjen lasku vuodesta 2016

88 %

sertifioidun vihreän sähkön osuus

Hiilijalanjälki ja energiankulutus

Energian ja veden ominaiskulutukset ovat pienentyneet mitattavasti. Kiinteistökannassamme on käytössä energian- ja vedenkäytön seuranta, minkä avulla voidaan seurata, analysoida ja optimoida kulutusta sekä havaita ja korjata mahdolliset poikkeamat välittömästi. Tiedon avulla myös energiaa ja vettä säästävät muutos- ja korjaustoimenpiteet voidaan kohdistaa tehokkaasti.

Pyrimme luomaan miellyttävät ja terveelliset asumisen puitteet ja olosuhteet mahdollisimman ympäristömyötäisesti, fiksua energian ja veden käyttöä edistämällä.

Amplus Holdingin kiinteistörahasto on mukana kansallisessa vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimuksessa VAETS II:ssa. Tavoitteena on saavuttaa 7,5 prosentin energiansäästö kaudella 2017-2025.

Kestävää uudisrakentamista

Merkittävin osa rakennusten energiatehokkuudesta ja hiilijalanjäljestä määräytyy suunnittelu- ja rakennustapavalinnoista. Avaran oma uudisrakentamisen suunnitteluohje ohjaa uudiskohteiden suunnittelua ja materiaalivalintoja vahvasti elinkaariajattelun ja kestävän kehityksen näkökulmasta.

Suunnitteluohjeen käytännöt perustuvat Avaran laajaan ja pitkäikäiseen kokemukseen kiinteistökehittämisestä ja rakennuttamisesta: Rakennusten ja asuntojen suunnittelusta, kiinteistötekniikasta, käytettävistä materiaaleista ja ylläpidosta. Suunnitteluohjetta päivitetään jatkuvasti ottaen huomioon uusimmat kokemukset ja tiedot kiinteistöjen elinkaarisuunnittelusta.

Lue lisää vastuullisuus­raportistamme

Vastuullisuusraportti 2023Vastuullisuusraportti 2022Vastuullisuusraportti 2021Vastuullisuusraportti 2020Vastuullisuusraportti 2019Vastuullisuusraportti 2018