Takaisin listaukseen

Avaran uusimpaan rahastoon valmistuu 200 uutta asuntoa kasvukeskuksissa

03.05.2021 | Lukuaika 2 min
Avaran uusimpaan rahastoon valmistuu 200 uutta asuntoa kasvukeskuksissa

Avara Postiljooninkatu

Avaran hallinnoima Avara Residential Fund II -rahastoon on valmistumassa tänä keväänä 200 uutta vuokra-asuntoa Helsingissä ja Tampereella. Rahaston tavoitteena on portfoliohankintojen ja oman hankekehityksen kautta johtaa yli 2 000 asuntoa.

Helmikuussa Avara Residential Fund II -rahasto osti S-Pankin konserniin kuuluvilta rahastoilta noin 400 asunnon portfolion. Nyt valmistuvat 200 asuntoa ovat osa rakenteilla olevien tai hankekehitysputkessa olevasta 600 asunnosta.

”Nyt valmistuvat hankekehityksemme uudiskohteet sijaitsevat kasvukeskusten nopeasti rakentuvilla alueilla. Kaikissa kohteissa kyse on alueen käyttötarkoituksen muutoksesta. Pohjois-Pasilassa logistiikka-alue muuttuu kylämäiseksi asuinalueeksi. Koskelassa sairaalan historiallinen ympäristö yhdistyy pikkukaupunkimaiseen Käpylään. Tampere kasvaa entiselle teollisuusalueelle, missä on myös rahastomme valmistunut uudiskohde”, Avaran kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Rantsi sanoo.

Tampereella vanhan tulitikkutehtaan alueelle Santalahteen, Pispalan ja käytöstä poistetun rantatien läheisyyteen, valmistui tässä kuussa 63 asunnon uudiskohde. Helsingissä Pohjois-Pasilan Postipuistoon valmistui tässä kuussa 60 asunnon uudiskohde, ja kesäkuun alussa Koskelaan valmistuu 77 asunnon kohde.

Kaupungistuminen lisää asuntojen kysyntää pääkaupunkiseudulla ja muissa keskeisissä kasvukeskuksissa. Kaupunkien täydennysrakentamiseen keskittyvät aluehankkeet antavat meille mahdollisuuden kehittää täsmällisesti tarpeisiimme sopivia kohteita, Avara Rahastojen toimitusjohtaja Arttu Ekqvist toteaa.

Avara Residential Fund II -rahasto on ammattimaisille sijoittajille suunnattu suljettu pääomarahasto. Rahasto sijoittaa markkinaehtoiseen asumiseen ja erityisesti vuokra-asumiseen Suomen kasvukeskuksissa. Sen strategia on luoda vakaata kassavirtaa ja erinomaista tuottoa Avaran omalla hankekehityksellä, valmiiden kohteiden kehittämisellä sekä rakennusyhtiöiden tuottamilla hankkeilla.

Rahasto on vielä auki merkinnöille. Puolen miljardin euron suuruista salkkua varten tavoitellaan 200 miljoonan euron pääomia ammattimaisilta sijoittajilta kotimaasta ja ulkomailta.

Lisätiedot:
Tuomas Rantsi
Liiketoiminta- ja kiinteistökehitysjohtaja
0408385276
tuomas.rantsi@avara.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit