Takaisin listaukseen

Avara rakennuttaa Kuopion keskustaan sata uutta vuokra-asuntoa

12.10.2020 | Lukuaika 2 min
Avara rakennuttaa Kuopion keskustaan sata uutta vuokra-asuntoa

Avaran johtama Avara Residential Fund II Ky -asuinkiinteistörahasto on solminut NCC:n kanssa sopimuksen sadan vuokra-asunnon rakentamiseksi Kuopion keskustaan, osoitteessa Suokatu 30.

Asunnot sijoittuvat kahteen kerrostaloon, joiden yhteenlaskettu huoneistoneliömäärä on runsaat 3 600. Lisäksi urakka sisältää 25 autopaikkaa, jotka ovat pääosin paikoitushallissa. Avaran hanke on noin puolet NCC:n kehittämästä Puijonkatu 22 -korttelikehityshankkeesta, joka käsittää sekä asuin- että toimitilaa, muun muassa Pohjois-Savon Osuuspankin uuden toimitalon.

Korttelihankkeen bruttopinta-ala on kokonaisuudessaan noin 13 000 neliötä. Kesällä 2022 valmistuvassa hankekokonaisuudessa ovat Avaran rahaston lisäksi Pohjois-Savon Osuuspankki ja Samla Capital.

Avara ja NCC rakentavat Kuopion keskustaan uusia vuokra-asuntoja. Kuva: NCC

”Hanketta on kehitetty yhdessä NCC:n kanssa jo runsaan vuoden ajan. Kehitystyö on ollut vaativaa koronasta ja markkinatilanteesta johtuen. Hanke on purkavaa täydennysrakentamista, joka uudistaa Kuopion keskustaa merkittävältä tavalla. Hankkeen käynnistymisellä tulee olemaan myös myönteisiä työllisyysvaikutuksia Kuopion alueella”, Avaran liiketoiminta- ja kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Rantsi sanoo.

Suokadun kohde on Avara Residential Fund II Ky -rahaston kuudes kohde, joka nostaa rahaston sijoitetun pääoman sataan miljoonaan euroon.

”Kuopion kohde rakennetaan loistavalle sijainnille ydinkeskustaan torin vierelle ja täydentää varainkeruuvaiheessa olevaa asuinrahastoamme erinomaisesti. Vuokra-asunto kysyntä on Kuopion ydinkeskustassa hyvällä tasolla.”, Arttu Ekqvist kertoo.

Puolen miljardin euron suuruista salkkua varten tavoitellaan 200 miljoonan euron pääomia kotimaisilta ja kansainvälisiltä ammattimaisilta sijoittajilta. Avaran tavoitteena on rakentaa kasvukeskuksiin yli 2 000 asuntoa rahaston hankkeissa. Avara on yksi Suomen suurimmista vuokra-asuntojen toteuttajista.

”Nyt markkinatilanne on uusien hankkeiden osalta otollinen. Hankekehityksemme kautta on tulossa useita asuinkohteita pääkaupunkiseudulle, jotka tukevat rahaston strategiaa erinomaisesti. Sen vuoksi pidämme rahaston varainhankinnan vielä käynnissä” Arttu Ekqvist arvioi.

Avara
Viestintä

Lisätietoja:

Tuomas Rantsi, osakas, liiketoiminta- ja kiinteistökehitysjohtaja,
Avara Oy, p. 040 838 5276

Arttu Ekqvist, toimitusjohtaja,
Avara Rahastot Oy, p. 050 566 5300

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@avara.fi

Avara lyhyesti

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoitusten sijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö, jonka johdettavana valtakunnallisesti on noin 1,3 miljardin euron arvoinen asuinkiinteistöomaisuus kuudessa eri salkussa. Lue lisää osoitteessa www.avara.fi.

Avara Rahastot Oy on Finanssivalvonnan hyväksymä toimiluvallinen vaihtoehtorahaston hoitaja. Yhtiö toimii Avara-konsernin vaihtoehtorahastojen AIFMD:n mukaisena vaihtoehtorahastojen hoitajana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit