Takaisin listaukseen

Vaatekaappi urheilijalle

16.01.2018 | Lukuaika 3 min
Vaatekaappi urheilijalle

Olit sitten aloitteleva urheilija tai kokenut konkari, ovat urheiluvälineet ja -vaatteet aina murheenkryyni, jos niille ei ole sopivaa paikkaa asunnossa. Koska urheiluvaatteet vaativat jatkuvaa pesemistä ja urheiluvälineet puolestaan tuulettumista, on hyvä järjestellä kaappi nämä asiat huomioiden.

Salikamppeet järjestykseen

Järjestä urheiluvaatteet kaappiin siten, että teet jokaiselle salipäivälle oman vaatepinon. Aloita hupparista tai kevyestä juoksutakista, kasaa sitten päälle toppi tai t-paita, housut tai trikoot ja sitten lopuksi urheilusukat. Riippuen sali- tai treenipäivistä, laita niin monta pinoa urheiluvaatteita, kuin on kyseisiä treenipäiviäkin.

GettyImages-657964852.jpg

Viimeistele pino pyyhkeellä, jotta et unohda sitä salille lähtiessä. Kun pino on valmis, on se helppo ottaa mukaan salikassiin tai treenilaukkuun. Jos haluat, että kaikki välineet ovat samassa paikassa, lisää myös juomapullo pinon viereen.

Laita alimmaiselle hyllylle tai telineelle salikengät. Jos sinulla on monet salikengät, jätä toiset aina tuulettumaan käytön jälkeen. Jos sinulta löytyy muita salivälineitä, kuten esimerkiksi nostovyö ja hanskat, jätä niille oma tila. Nostovyön voit ripustaa esimerkiksi henkarin avulla, mutta jos se vie liikaa tilaa, laita se kyljelleen hyllylle. Laita hanskoille oma ilmava laatikko, jotta ne pääsevät hieman tuulettumaan käyttämisen jälkeen.

Urheiluvälineille oma tila

Jos harrastat itse, tai perheestä löytyy jalkapalloa tai muita pallopelejä pelaavia, laita kaappiin vanha pyykkikori. Koriin voit laittaa esimerkiksi jalkapallot tai koripallot. Näin ne pysyvät pois tieltä ja eivät pyöri jaloissa. Pienille palloille, kuten tennispalloille ja sulkapalloille voit laittaa oman laatikon. Yleensä sulkapalloille on oma säilytyspurkki, mutta jos tällaista ei ole, voit tehdä vastaavanlaisen vanhasta sipsipurkista.

Mailoille voit asentaa telineen kaapin sisäseinämään, jolloin mailat eivät jää jonkin muun välineen painon alle. Myös koukut toimivat siten, että laitat koukut muutaman senttimetrin päähän toisistaan. Näin niiden välille jää tila, johon mailat mahtuvat.

Koukkuihin voit ripustaa myös kypärät, jos koukut ovat tarpeeksi pitkät. Kuitenkin urheilulajista riippuen kypärän koko ja malli voi olla sen verran hankala, ettei se pysy koukussa. Kypärät kannattaa laittaa ylähyllylle, jotta ne eivät vie liikaa tilaa muualta kaapista.

Sukset ja laudat voit laittaa nojaamaan kaapin seinään. Jos kuitenkin pelkäät niiden kaatuvan kaapin auetessa, voit asentaa kaksi koukkua ja niiden väliin narun. Nurkkaan jäävä tila on oivallinen laudoille ja suksille ja naru pitää ne pois kaapin oven luota. Lisäksi ne eivät liikahtele, jos otat kaapista jotain.

Raskaat urheiluvälineet, kuten esimerkiksi käsipainot ja kahvakuulat kannattaa laittaa kaapin alimmaiselle tasolle. Painoa voi tulla liikaa hyllyille ja ne eivät välttämättä kestä sitä. Lisäksi painojen laittaminen takaisin kotitreenin jälkeen on helpompaa, kun ei tarvitse väsynein lihaksin nostaa painoja korkealle hyllylle.

Vinkki! Pehmeät matot ja alustat kannattaa rullata ja laittaa narulla kiinni. Jos kuitenkin hyllytila ei anna periksi, voit laittaa matot roikkumaan koukusta kaapin takaseinälle.

Vitamiinit ja proteiinituotteet oikeassa paikassa

Urheilija käyttää usein proteiinivalmisteita tai vitamiineja. Järjestä niille erillinen tila keittiön kaapista. Laita proteiinijauhopussi kiinni esimerkiksi vanhoilla leipäpussin sulkijoilla, jos pussissa ei ole omasta takaa menetelmää, joka pitäisi sen tiiviisti kiinni. Jos pussi hajoaa tai se ei pysy kiinni, voit laittaa proteiinijauheen tiiviiseen säilytysrasiaan ja laittaa kylkeen nimen ja säilytysajan. Laita proteiinijauheen viereen pullo, jossa sekoitat proteiinijuoman. Näin se on aina saatavilla tarpeen tullessa.

Urheilijalle sopivaa asumista Avaralla. Löydä kotisi täältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit