Takaisin listaukseen

Avara mukana vuokra-asumiseen keskittyvän Green homes -vastuullisuustoiminnan käynnistämisessä

21.09.2022 | Lukuaika 2 min
Avara mukana vuokra-asumiseen keskittyvän Green homes -vastuullisuustoiminnan käynnistämisessä

Avara Oy sekä kuusi muuta ammattimaista kiinteistötoimijaa käynnistävät yhdessä Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n kanssa vuokra-asumiseen keskittyvän Green homes -vastuullisuustoiminnan. Kaikki toimijat ovat mukana kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelmassa ja sitoutuvat käytönaikaisen energian päästöttömyyteen vuoteen 2030 mennessä.

Green homes -toimijoita ovat Avaran lisäksi Keva, Kruunuasunnot, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito, OP Kiinteistösijoitus, SATO ja Sivakka-yhtymä. Green homes -vuokrakotien asukkaat saavat säännöllisesti tietoa asumisesta aiheutuvista ilmastopäästöistä.

Asuminen tuottaa noin kolmanneksen suomalaisten hiilijalanjäljestä. Ammattimaiset vuokranantajat ovat jo pitkään tehneet vastuullisuustyötä omistamissaan kiinteistöissään, ja nyt asukkaat otetaan tähän työhön mukaan vielä tiiviimmin. Green homes -toiminnassa asukkaat saavat vuokranantajiltaan tietoa asumisen ilmastopäästöistä ja opastusta arjen ilmastotekoihin, Aija Tasa Raklista kertoo.

Yli 4 000 Avaran vuokra-asuntoa mukaan Green homes -toimintaan

Alkuvaiheessa Green homes -toimintaan liittyy Avaralta 122 kiinteistöä, joissa on yhteensä yli 4 000 vuokra-asuntoa. Green homes -kiinteistöjen osalta on tehty sitoumus vuokra-asuntoja koskevaan energiatehokkuussopimukseen (VAETS) ja energiatehokkuutta parantavista toimenpiteistä raportoidaan vuosittain. Lisäksi tavoitteena on saavuttaa World Green Building Council:n ylläpitämä Net Zero Carbon Buildings Commitment vuoteen 2030 mennessä. 

Asumisen ja kiinteistökannan hiilijalanjälki on yksi merkittävimmistä yritysvastuuteemoista Avarassa ja olemme jo vuosien ajan tehneet panostuksia 
ilmasto- ja ympäristökuormituksen pienentämiseksi. Green homes -toiminnan myötä tulemme keskittymään tämän syksyn aikana entistä enemmän myös asukasviestintään ja asukkaiden ohjaukseen energian säästämisessä, kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

 

Lisätietoja:

Tuomas Rantsi, liiketoimintajohtaja, Avara Oy, tuomas.rantsi@avara.fi, puh. 040 838 5276

 

Green homes -toiminta on osa ammattimaisten kiinteistönomistajien vastuullisuustyötä. Toiminnan keskiössä on vuokranantajan ja vuokralaisen yhteistyö kohti ilmastokestävää asumista. Asukkaat saavat vuokranantajiltaan huoneistokohtaista CO2-päästötietoa. Lisäksi toimijoiden omistamat rakennukset ovat hiilineutraaleja käytönaikaisen energian osalta viimeistään vuoteen 2030 mennessä. Lue lisää osoitteesta greenhomes.fi