Takaisin listaukseen

Avara ja Senaatti sopimukseen kiinteistökaupasta Pasilassa

09.02.2023 | Lukuaika 2 min

Avara ja Senaatti-kiinteistöt ovat tehneet sopimuksen tonttikaupasta Keski-Pasilassa. Kaupan myötä Avara toteuttaa Ratapihakortteleihin kahden uudiskohteen kokonaisuuden, joihin tulee 44 kohtuuhintaista lyhyen korkotuen ARA-vuokra-asuntoa sekä 56 markkinaehtoista vuokra-asuntoa. Rakennustöiden on tarkoitus käynnistyä keväällä 2023 ja uusien asuntojen on arvioitu valmistuvan vuoden 2025 aikana. 

Energiatehokkaita vuokra-asuntoja nopeasti kehittyvään Keski-Pasilaan 

Ratapihakortteleiden rakentaminen alkoi vuonna 2018 ja suunnitelmien mukaan alue tulee tarjoamaan asuinpaikan yli 3 000 kaupunkilaiselle vuoteen 2030 mennessä. Avaran uudiskohteet sijoittuvat erinomaisten liikenneyhteyksien ja palveluiden äärelle Triplan pohjoispuolelle kortteliin 17110, johon rakennetaan Avaran vuokra-asuntojen lisäksi omistusasuntokohde sekä pitkän korkotuen vuokra-asuntoja. Naapurustoon on suunnitelmien mukaan tarkoitus valmistua lähivuosien aikana myös päiväkoti ja koulu. 

On ilo olla mukana toteuttamassa monipuolista asumisen korttelia vauhdilla kehittyvään Helsingin Pasilaan. Nämä uudiskohteet ovat osa Avaran omaa hankekehitystä ja olemme myös vastanneet korttelia palvelevan pysäköintilaitoksen suunnittelusta. Kohteisiin tulee A-energialuokan vuokra-asuntoja, joiden kokoluokka vaihtelee yksiöistä kolmioihin,  kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

Ratapihakorttelien vetovoima on säilynyt tasaisen vahvana ja paranee vain sitä mukaa, kun alue kortteli kerrallaan rakentuu valmiiksi. Muutos vanhasta ratapiha-alueesta uudeksi palvelujen ja liikenteen solmukohdassa sijaitsevaksi asuinalueeksi on jo nähtävissä. Todella hienoa, että tämänkin korttelin rakentaminen pääsee nyt käyntiin, sanoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Leena Palokangas.

ratapihakorttelit_havainnekuva Avara

Avaran uudiskohteet tulevat rakentumaan Tulistimenkadun varteen useampaan kerroskorkeuteen. Kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy (arkkitehdin havainnekuvaluonnos)

Keski-Pasilan uudiskohteet täydentävät Avaran kahta eri asuntoportfoliota

Ratapihakortteleihin toteutettavista asunnoista 44 tulee täydentämään kohtuuhintaiseen asumiseen sijoittavan Avara Vuokrakodit I Ky -rahaston asuntoportfoliota. Loput 56 asuntoa tulevat osaksi Avara Residential Fund II -rahastoa, joka sijoittaa markkinaehtoiseen vuokra-asumiseen Suomen kasvukeskuksissa. Molempien rahastojen suurimpina sijoittajina ovat ammattimaiset institutionaaliset sijoittajat.

Uskomme vahvasti vuokra-asuntojen kysyntään Keski-Pasilan alueella nyt ja pitkälle tulevaisuudessa. Harva asuinalue pystyy tarjoamaan näin loistavaa sijaintia, monipuolisia liikenneyhteyksiä sekä kattavia palveluita. Ratapihakortteleihin toteutettavat vuokra-asunnot tulevat olemaan hieno lisä näiden kahden rahastomme asuntoportfolioon, sanoo Avaran sijoitusjohtaja  Harri Retkin.

Lisätietoja:

Tuomas Rantsi, liiketoimintajohtaja, Avara Oy
+358 40 838 5276, tuomas.rantsi@avara.fi

Harri Retkin, sijoitusjohtaja, Avara Oy
+358 40 704 6014, harri.retkin@avara.fi

Leena Palokangas, myyntipäällikkö, Senaatti-kiinteistöt
+358 50 308 9158, Leena.Palokangas@senaatti.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit