Takaisin listaukseen

Avara kattaa nyt koko kiinteistösijoittamisen kentän

03.11.2020 | Lukuaika 2 min
Avara kattaa nyt koko kiinteistösijoittamisen kentän

Avara on laajentanut toimintansa kattamaan kiinteistösijoittamisen ja -johtamisen kaikki osa-alueet. Viimeisimpänä liiketoiminnan alueena Avara hankki alkuvuonna kiinteistöjohtamiseen ja isännöintiin erikoistuneen Aari Isännöinti Oy:n. Nyt se tulee myös brändillisesti osaksi Avaran nopeasti kasvavaa kokonaisuutta. Aari Isännöinti toimii 1.11.2020 alkaen nimellä Avara Isännöinti Oy.

”Ottamalla koko kiinteistöjohtamisen prosessin omiin käsiimme pystymme tarjoamaan parempaa palveluiden laatua ja kustannustehokkuutta niin asukkaille kuin muille kiinteistönomistajille. Sijoittajille pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen palvelun. Näin viime vuonna julkistamamme strateginen rakennemuutos toteutuu”, Avaran toimitusjohtaja Mika Savolainen sanoo.

Avara Isännöinti on valtakunnallinen

Avaran hoidossa on liki 18 000 asunnon kiinteistöomaisuus. Avara Isännöinti on noussut nopeasti yhdeksi Suomen merkittävimmistä toimijoista alallaan. Avara Isännöinti toimii noin 40 paikkakunnalla viiden keskeisen seutukunnan alueella – Helsingissä, Lahdessa, Jyväskylässä, Tampereella ja marraskuun alusta lähtien myös Oulussa. Uusi toimipiste palvelee koko Pohjois-Suomen aluetta.

”Avaran toimintatavat ovat samanlaiset kaikkialla Suomessa, mikä tarkoittaa tasalaatuisuutta palveluissamme. Kiinteistöjohtamisen asiakasyhtiöitämme hallinnoidaan yhdestä paikasta ja saman, yhteisen toimintakulttuurin ohjaamana. Toimimme valtakunnallisesti, ja olemme läsnä paikallisesti. Rakennamme verkostoamme koko ajan maantieteellisesti entistä kattavammaksi”, Avara Isännöinti Oy:n toimitusjohtaja Mikko Niskanen sanoo.

Avaran strategia etenee

Avaran asuinkiinteistöihin keskittyvä liiketoiminta muodostuu kolmesta alueesta: kiinteistösijoitusten johtaminen, kiinteistövarallisuuden johtaminen sekä kiinteistöjohtaminen. Yhtiön kasvutavoitteet kohdistuvat kaikkiin kolmeen liiketoiminta-alueeseen.

Kasvu perustuu Avaran rooliin strategisena kumppanina ammattimaisille sijoittajille sekä omaan sijoitustoimintaan. Kasvatamme liiketoimintaamme kotimaisten mutta enenevästi myös kansainvälisten sijoittajakumppanien voimalla. Viime vuonna aloitimme yhteistyön amerikkalaisen kiinteistösijoittajan Starwoodin kanssa, Savolainen kertoo.

Suomen suurimpana asuinkiinteistöjen sijoitus- ja varainhoitoyhtiönä Avaran tavoitteena on kaksinkertaistaa johtamansa varallisuus 2,5 miljardiin euroon vuoteen 2022 mennessä. Nykyinen Avaran johtama kiinteistövarallisuus on 1,3 miljardia euroa.

”Asuinkiinteistöihin perustuvan liiketoiminnan kasvussa hyödynnämme Suomen rakenteelliseen muutokseen perustuvaa kaupungistumiskehitystä. Sijoitusmarkkinoiden epävarmassa ja volatiilissa tilanteessa asuinkiinteistöt tarjoavat ennustettavan omaisuuslajin”, Savolainen sanoo.

Lisätietoja:

Mika Savolainen, toimitusjohtaja, Avara Oy, puh. 0400 986 526
Mikko Niskanen, toimitusjohtaja, Avara Isännöinti Oy, puh. 0500 514 539

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@avara.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit