Takaisin listaukseen

Avara myi johtamastaan asuntosalkusta 465 vuokra-asuntoa

18.06.2018 | Lukuaika 2 min
Avara myi johtamastaan asuntosalkusta 465 vuokra-asuntoa

Suomen johtava asuinkiinteistösijoittamisen strateginen kumppani Avara myi johtamastaan Probus Holding kiinteistösijoitusyhtiöstä 465 vuokra-asuntoa Pohjoismaiselle kiinteistösijoitusyhtiö NREP:lle.

Avara on myynyt NREP:lle 21 vuokra-asuntokohdetta 11 paikkakunnalta. Vuokra-asunnot sijaitsevat keskeisillä paikoilla kasvavissa kaupungeissa, sopivasti lähellä kaupungin keskustaa tai yliopistoja. Asunnoista suurin osa on kokoluokaltaan 40–60 neliömetrin kaksioita ja kolmioita, mutta joukossa on myös yksiöitä ja perheasuntoja.

Kauppa toteuttaa johtamamme kiinteistösijoitusyhtiön strategiaa, jossa pyrimme merkittävästi jalostamaan salkkua ja keskittämään asuntokohteita kasvukeskuksiin ja pienentämään paikallisia keskittymiä, toteaa Avaran toimitusjohtaja Mika Savolainen.

Asunnot on rakennettu vuosina 19952000 ja ne ovat hyvässä kunnossa. Asuntokohteet sijaitsevat pääkaupunkiseudun lisäksi mm. Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä ja Hämeenlinnassa.

Kaupan myötä laajennamme asuntosalkkuamme Suomessa. Salkku on sopivasti hajautunut maantieteellisesti, ja asuntojen käyttöasteet ovat erinomaisia – tällä hetkellä koko salkun käyttöaste on noin 98 prosenttia, kertoo NREP:n osakas Jani Nokkanen.

Myyjän kaupallisena neuvonantajana toimi Catella Property Oy ja juridisena neuvonantajana toimi Avance Attorneys Ltd.

Lisätietoja

Mika Savolainen
Toimitusjohtaja
Avara Oy
mika.savolainen@avara.fi
+358 40 098 6526

Jani Nokkanen
Partner
NREP
+358 9 674 410

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoittamisen strateginen kumppani. Toimimme arvostettuna, luotettavana ja vastuullisena strategisena kumppanina sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa asuinkiinteistöihin Suomessa. Vastaamme 4 asuinkiinteistösalkun johtamisesta, joiden yhteenlaskettu arvo ylittää miljardi euroa.

NREP on vuonna 2005 perustettu Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä. Yhtiö hallinnoi 4 miljardin euron kiinteistövarallisuutta ja työllistää yli 110 asiantuntijaa Pohjoismaissa, joista noin 25 Suomessa. NREP toimii kaikissa tärkeimmissä kiinteistöalan segmenteissä: asunnot, toimistot, liiketilat ja logistiikka. Kiinteistöjen omistamisen lisäksi NREP kehittää aktiivisesti kohteitaan tiiviissä yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit