Avara toi suuren amerikkalaisen kiinteistösijoittajan Suomeen

02.09.2019 | Lukuaika 2 min

Avara Oy toi Suomen asuinkiinteistömarkkinoille Starwood Capital Groupin, joka on johtava maailmanlaajuinen yksityinen sijoituspalveluyhtiö. Avara ja Starwood Capital perustivat yhdessä asuinkiinteistöihin keskittyvän yhteisyrityksen, joka osti Avaran jo aiemmin johtaman asuntosijoitussalkun.

”Yhteisyritys on merkittävä askel Avaran strategian toteutumisessa. Tämä vahvistaa asemaamme toimia strategisena kumppanina sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa asuinkiinteistöihin Suomessa. Samalla järjestely osoittaa kansainvälisten sijoittajien kasvavan kiinnostuksen Suomeen”, Avaran toimitusjohtaja Mika Savolainen sanoo.

Kauppa on asuntomäärältään suurin Suomessa tänä vuonna. Sijoitussalkku sisältää lähes 2 200 asuntoa kasvukeskuksissa. Yhtiön 73 kiinteistöä sijaitsevat 16 kaupungissa eri puolilla Suomea. Sijoitussalkun arvosta yli 50 prosenttia sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

”Starwoodin kanssa solmittu kumppanuus tarjoaa Avaralle vahvan kasvualustan tulevaisuuteen. Tavoitteenamme on yhdessä Starwoodin kanssa kaksinkertaistaa sijoitussalkun arvo kolmessa vuodessa”, Avaran sijoitus- ja talousjohtaja Harri Retkin sanoo.

”Järjestelyn myötä sijoittajamme pääsevät osallisiksi korkealuokkaisesta ja hyvin johdetusta asuntosijoitussalkusta. Uskon, että voimme yhdessä Avaran kanssa kasvattaa sitä hyödyntämällä Suomen rakenteelliseen muutokseen perustuvaa kaupungistumiskehitystä”, toteaa johtaja Matthew Parrott Starwood Capitalista.

Avara jatkaa asuntosijoitussalkun strategisena kumppanina, minkä vuoksi myös asuinkiinteistöjen johtaminen jatkuu ammattimaisena ja paikallisena.

”Paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa edistämme kannattavasti vuokra-asuntotarjontaa. Oikein kohdistettu asuinkiinteistösalkku tarjoaa meille mahdollisuuden hyötyä asumisen muuttoliikkeestä alueellisiin kasvukeskuksiin ja pääkaupunkiseudulle”, Avaran liiketoiminta- ja kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Rantsi sanoo.

Järjestelyssä Avaran johtaman asuntosijoitussalkun nykyiset sijoittajat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, OP-Henkivakuutus Oy, OP-Eläkekassa ja OP-Eläkesäätiö ovat myyneet osuutensa Starwood Capitalin ja Avaran yhteisyritykselle.

Starwood Capital on tehnyt sijoituksia yli 30 maahan eri puolilla maailmaa, ja sen sijoitussalkussa on noin 74 000 asuntoa. Se on yksi Yhdysvaltain suurimmista markkinaehtoisten asuinkiinteistöjen omistajista. Starwood Capital sijoittaa tähän kauppaan Starwood Global Opportunity Fund XI -rahaston kautta, jonka sijoitussitoumukset ovat yli 7,5 miljardia dollaria.

Lisätietoja:

Mika Savolainen, toimitusjohtaja, p. 040 098 6526

Harri Retkin, sijoitus- ja talousjohtaja, p. 040 704 6014

Tuomas Rantsi, liiketoiminta- ja kiinteistökehitysjohtaja, p. 040 838 5276

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@avara.fi

Mediakommenttipyynnöt Starwood Capital Groupille:

Tom Johnson, CEO, Abernathy MacGregor (AMG), tbj (at) abmac.com,

Puh. +1 212 371 5999 (New York – huomioi aikaero)