Takaisin listaukseen

Avaralle 69 asunnon uudiskohde Herttoniemen entiselle tehdasalueelle

25.01.2022 | Lukuaika 2 min
Avaralle 69 asunnon uudiskohde Herttoniemen entiselle tehdasalueelle

Avara toteuttaa Helsingin Herttoniemeen kerrostalokohteen, johon rakennetaan 69 kohtuuhintaista ja energiatehokasta vuokra-asuntoa. Uudiskohde tulee täydentämään kohtuuhintaiseen asumiseen sijoittavan Avara Vuokrakodit I Ky -rahaston asuntoportfoliota. Kyseessä on ensimmäinen lyhyen korkotukilainan vuokra-asuntohanke Herttoniemen entiselle tehdasalueelle.

Loistavien liikenneyhteyksien varrelle ja kattavien palveluiden äärelle sijoittuvan uudiskohteen pääurakoitsijana toimii JM Suomi Oy, joka on toteuttanut samalle alueelle myös omistusasunnoiksi suunniteltuja kerrostaloja. Rakentamisen aloitus on parhaillaan käynnistymässä ja uusien asuntojen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2023.

Energiatehokkaita kaksioita ja kolmioita vilkkaasti kehittyvälle Herttoniemen entiselle tehdasalueelle

Herttoniemi on eläväinen ja nopeasti kehittyvä kaupunginosa, jonka vahvuuksia ovat laaja ja läheinen palveluvalikoima, erinomaiset liikenneyhteydet sekä aluetta ympäröivä merellinen luonto. Avaran tuleva uudiskohde rakentuu Herttoniemen entiselle tehdasalueelle kävelymatkan päähän metroasemasta ja Hertsin kauppakeskuksesta. Niin sanotun Sohlberg-korttelin laidalle sijoittuvan vuokratalon asuntojakauma tulee koostumaan erikokoisista kaksioista ja kolmioista.

”Asunto Oy Helsingin Peltisepänkuja 5 on Avaran ensimmäinen uudiskohdehanke Herttoniemessä ja se tullaan toteuttamaan A-energialuokan vaatimusten mukaisesti. Olemme sitoutuneet asumisen ilmasto- ja ympäristökuormituksen pienentämiseen ja sitä myötä myös siihen, että kaikki tulevat uudiskohteemme täyttävät tehokkaimman energialuokan vaatimukset”, kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

herttoniemi_sAvara rakennuttaa Herttoniemeen lyhyen korkotukilainan vuokrakohteen, johon tulee yhteensä 69 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Asuntojen arvioitu valmistuminen on syksyllä 2023. Kuva: Playa Arkkitehdit Oy (arkkitehdin havainnekuva)

Herttoniemen uudiskohde täydentää Avara Vuokrakodit I KY-rahaston asuntoportfoliota

Avara Vuokrakodit I Ky on kohtuuhintaiseen asumiseen sijoittava vaihtoehtorahasto ja Suomen ensimmäinen EU:n kestävän rahoituksen artikla 8 mukainen asuntorahasto. Rahaston suurimpina sijoittajina ovat ammattimaiset institutionaaliset sijoittajat. Rahaston sijoitussitoumukset mahdollistavat noin 350 miljoonan euron sijoitukset kohtuuhintaisiin asuinkiinteistöihin.

Avara Vuokrakodit I -rahasto sijoittaa kohtuuhintaisen vuokra-asumisen lyhyellä korkotukilainalla toteutettaviin hankkeisiin Suomen suurimmissa ja nopeimmin kasvavissa kasvukeskuksissa. Uudiskohteet perustuvat merkittäviltä osin Avaran omaan hankekehitykseen, ja Herttoniemen kerrostalohanke tulee olemaan erinomainen lisä rahaston asuntoportfolioon, sanoo Avaran sijoitusjohtaja Harri Retkin.

Lisätietoja

Tuomas Rantsi, liiketoimintajohtaja, Avara Oy, tuomas.rantsi@avara.fi, puh. 040 838 5276
Harri Retkin, sijoitusjohtaja, Avara Oy, harri.retkin@avara.fi , puh. 040 704 6014

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit