Takaisin listaukseen

Avaralle Suomen ennätys asuinkiinteistöjen ympäristösertifioinnissa Excellent-tasolle

20.10.2022 | Lukuaika 2 min
Avaralle Suomen ennätys asuinkiinteistöjen ympäristösertifioinnissa Excellent-tasolle

Avara on saanut Breeam-ympäristösertifikaatin Excellent-luokkaan peräti viisi asuinkiinteistöä. Tähän mennessä vain yksi asuinrakennus on saavuttanut saman tason Suomessa. Saavutus on ainutlaatuinen myös maailmanlaajuisesti, sillä Excellent-luokassa on vain 22 asuntokohdetta koko maailmassa.

Asuinkiinteistösijoittamiseen ja -johtamiseen erikoistunut Avara sai asuinkiinteistöilleen viisi Excellent-luokitusta, kun tätä ennen vain yksi asuinkiinteistö oli läpäissyt Breeam-ympäristösertifioinnin Excellent-tason vaatimukset Suomessa. Maailmanlaajuisestikin Excellent-tason asuntokohteita on vain 22.

Excellent-tason saavuttaminen asuinkiinteistöjen Breeam-sertifioinnissa on harvinaista. Kiinteistön on täytettävä korkeat vaatimukset useassa eri kategoriassa. Sertifioinnissa mitataan muun muassa kiinteistöjen energiatehokkuutta, ympäristöystävällisyyttä sekä asumisen viihtyvyyttä eli kokonaisvaltaisesti kiinteistöjen vaikuttavuutta rakennettuun ympäristöön, sanoo Avara Rahastot Oy:n toimitusjohtaja Arttu Ekqvist.  

Avaran Excellent-luokan ympäristösertifioidut asuntokohteet sijaitsevat Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella.

Vanha talvitie 3_julkisivu_kesä 2022 (Z) Nettiversio_Piha (2)Helsingin Kalasatamassa sijaitseva Avaran asuinkiinteistö sai Breeam-ympäristösertifioinnissa harvinaisen Excellent-tason.

 

Vastuullisuus hyödyttää asukkaita ja sijoittajia

Sijoittajat hyötyvät asuinkiinteistöjen vastuullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä. Kun energiaa ja vettä kuluu vähemmän ja asukkaiden viihtyvyyteen on panostettu, myös tuotto on pitkällä tähtäimellä tavallista korkeampi.

Kaikissa Excellent-tason asuinkiinteistöissä käytetään vain uusiutuvaa energiaa ja ne kuuluvat A-energialuokkaan. Nousevien energiakustannusten arjessa on tärkeätä rakentaa kiinteistöjä, joissa energiankulutus on maltillista. Tämä tarkoittaa asukkaille pienempiä lämmitys- ja sähkölaskuja, kun asunnot ovat varustettu energiatehokkailla laiteratkaisuilla. Uusiutuvalla energialla vähennämme myös kiinteistöjemme ilmastokuormaa, jatkaa Arttu Ekqvist.

Avara otti Breeam-vaatimukset mukaan jo asuntokohteita suunniteltaessa ja nyt sertifioidut kohteet ovat osoitus Avaran pitkäjänteisestä työstä kohti vaikuttavampaa ja kestävämpää asumista.

Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon myös sisäilmaolosuhteet, jotka edistävät asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia. Viisi Excellent-luokan sertifikaattia vaatii pitkän vastuullisuuskokemuksen, ilman sitä sertifikaatteja ei voi saavuttaa. Tällä hetkellä johtamamme Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky on monella eri mittarilla Suomen vastuullisin ja vaikuttavin asuntosalkku.

 

Lisätietoja:

Arttu Ekqvist, toimitusjohtaja

Avara Rahastot Oy

arttu.ekqvist@avara.fi

puh. +358 50 566 5300

 

Harri Retkin, sijoitus- ja talousjohtaja

Avara Oy

harri.retkin@avara.fi

puh. +358 40 704 6014