Takaisin listaukseen

Avaralta uusi askel kohti hiilineutraalia kiinteistökehitystä Suomen ensimmäisen geotermisen aluelämpöverkon myötä

01.10.2021 | Lukuaika 2 min
Avaralta uusi askel kohti hiilineutraalia kiinteistökehitystä Suomen ensimmäisen geotermisen aluelämpöverkon myötä

Avara ottaa konkreettisen uuden askeleen hiilijalanjälkensä pienentämisessä Espoon Finnooseen toteutettavan uudiskohdehankkeen myötä. Avara rakennuttaa Finnoon Djupsundsbäckeniin kerrostalokokonaisuuden, jonka energiaratkaisuna tulee olemaan geoterminen aluelämpöverkko. Vastaavaa keskisyvää lämpökaivoa ja sen ympärille rakennettavaa alueellista energiaratkaisua ei ole aiemmin Suomessa toteutettu. Uusi teknologia vähentää päästöjä parhaimmillaan 95 prosenttia kiinteistöjen energiankulutuksessa.

Yhteistyöhankkeessa kolme Avaran vapaarahoitteista kerrostaloa

Geotermisen aluelämpöverkon toteutuksesta on tehty yhteistyösopimus Avaran ja TA-Yhtiöiden perustaman Finnoon Syvälämpö Oy:n sekä Quantitative Heatin (QHeat) välillä. Verkkoon kytketään kokonaisuudessaan kuusi kerrostaloa, joista kolme tulee olemaan Avaran rakennuttamia vapaarahoitteisia vuokra-asuintaloja. Aluelämpöverkkoon liitetyt rakennukset tulevat saamaan lämpönsä 1400–1600 metriä syvistä geotermisistä lämpökaivoista, jotka hyödyntävät maaperän lämpöenergiaa ja vaihtavat energiaa keskenään. Avara-FinnooAvara rakennuttaa Finnooseen kolme kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 113 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Asuntojen arvioitu valmistuminen on maaliskuussa 2023. Kuva: ARRAK arkkitehdit (arkkitehdin havainnekuva)

Asumisen ja kiinteistökannan hiilijalanjälki yksi merkittävimmistä yritysvastuuteemoista Avarassa

Avara on sitoutunut asumisen ilmasto- ja ympäristökuormituksen pienentämiseen sekä resurssikäytön tehostamiseen mitattavasti vaikuttavilla toimilla ja pitkällä aikavälillä. Avara on jo vuosien ajan tehnyt panostuksia hiilijalanjälkensä minimoimiseksi ja vuonna 2020 se oli vähentynyt viidenneksellä vuoteen 2016 verrattuna.

Vuonna 2019 allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet, joilla vahvistamme vastuullisen sijoittamisen merkitystä sijoitusstrategiassamme. Uskomme vahvasti, että vain kestävä liiketoiminta saavuttaa kestäviä tuloksia ja sitoutumalla YK:n periaatteisiin haluamme antaa selkeän viestin ESG-teemojen huomioimisesta johtaessamme kasvavaa sijoitusvarallisuuttamme, kertoo Avaran sijoitusjohtaja Harri Retkin.

Tulemme jatkossakin yhä enemmän kartoittamaan uusia innovatiivisia ratkaisuja ja teknologioita hiilijalanjälkemme pienentämiseksi. Älykäs lämmityksen ohjaus, energiatehokas uudistuotanto ja uusiutuvien energianlähteiden hyödyntäminen keventävät asumisen ilmastokuormaa ja säästävät myös kustannuksia. Geoterminen maalämpö Finnoon uudiskohteidemme energiaratkaisuna on yksi uusi askel kohti hiilineutraalimpaa kiinteistökehitystä, kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

Lisätietoja:

Harri Retkin, sijoitusjohtaja, Avara Oy, harri.retkin@avara.fi, puh. 040 704 6014
Tuomas Rantsi, liiketoimintajohtaja, Avara Oy, tuomas.rantsi@avara.fi, puh. 040 838 5276

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit