Takaisin listaukseen

Kirstinmäen korttelikokonaisuudelle rakentamisen Hurraa! -tunnustuspalkinto

13.02.2023 | Lukuaika 2 min
Kirstinmäen korttelikokonaisuudelle rakentamisen Hurraa! -tunnustuspalkinto

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä rakennusvalvonta jakavat vuosittain rakentamisen Hurraa! -tunnustuspalkinnon erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Vuoden 2022 tunnustuspalkinto myönnettiin Suvelan Kirstinmäen korttelikokonaisuudelle, johon kuuluu asuinkerrostaloja useammalta eri toimijalta. Avaralta korttelikokonaisuuteen valmistui 179 vuokra-asuntoa, Asuntosäätiöltä 68 asumisoikeusasuntoa, Espoon Asunnoilta 215 vuokra-asuntoa ja NAL Asunnoilta 59 nuorisoasuntoa.

Espoon keskuksen vetovoimaa lisäävä aluekehityshanke
Espoon kaupungin tavoitteena oli alueen vanhojen, 1970-luvulla rakennettujen asuinkerrostalokortteleiden kokonaisvaltainen uudistaminen ja merkittävä täydennysrakentaminen. Samalla tarkoituksena oli monipuolistaa alueen asuntokantaa ja hallintamuotoja sekä varmistaa hyvien kulkuyhteyksien toteutuminen Espoon asemalle ja Keskuspuiston virkistysalueiden suuntaan. Hurraa 2022! -tunnustuksen myöntäneen palkintolautakunnan mukaan kehittämis- ja täydennysrakennushankkeen toteutuksessa on onnistuttu ja alue on piristynyt värikkään uuden ilmeen kautta.

Avaralta 179 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa neljään asuinkerrostaloon
Avara toteutti Suvelan Kirstinmäen korttelikokonaisuuteen neljä kerrostaloa käsittävään uudisrakennushankkeen, johon valmistui yhteensä 179 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Valtaosa asunnoista on kolmioita, vajaa kolmannes kaksioita ja joka viides asunto on yksiö. Kohteissa on myös asukkaiden yhteiskäyttöön suunniteltuja sisätiloja ja lisäksi asuintalojen keskelle toteutettiin viihtyisän suojaisa yhteinen piha-alue. Kokonaisuuteen kuuluu kerrostalojen lisäksi pihakannen alle rakennettu pysäköintilaitos sekä erillinen talousrakennus. Hankkeen urakoitsijana toimi Fira ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtipalvelu.

Vastuullisena kiinteistökehittäjänä pyrimme mahdollisimman hyvin huomioimaan asioita, joilla saadaan kasvatettua alueen vetovoimaa ja viihtyisyyttä sekä luodaan muutosta kohti turvallisempaa asuinympäristöä. Haluamme jatkossakin olla mukana tämän tyyppisissä hankkeissa, joissa aidosti pyritään rakentamaan parempaa kaupunkia kaikille sen asukkaille, kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

 

Lisätietoja

Tuomas Rantsi, liiketoimintajohtaja, Avara Oy, tuomas.rantsi@avara.fi, puh. 040 838 5276

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit