Takaisin listaukseen

Sata uutta vuokrakotia Keski-Pasilaan - Jatke rakentaa Avaralle koteja Tulistimenkadulle

19.09.2023 | Lukuaika 2 min
Sata uutta vuokrakotia Keski-Pasilaan - Jatke rakentaa Avaralle koteja Tulistimenkadulle

Jatke Uusimaa Oy ja Avara Oy ovat sopineet sadan uuden vuokrakodin rakentamisesta Keski-Pasilan Tulistimenkadulle. Osoitteeseen Tulistimenkatu 4 nousee 44 asunnon lyhytaikaisen korkotuen vuokrakohde. Tulistimenkatu 6:een valmistuu puolestaan 56 vapaarahoitteista vuokrakotia. Rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2023, ja kodit valmistuvat ottamaan uudet vuokralaiset vastaan kesällä 2025.

Tulistimenkadulle rakennetaan yksiöitä, kaksioita ja kolmiota. Kodit tulevat olemaan kooltaan 28–56 m2. Molempia taloja tulevat palvelemaan yhtiöiden omat saunaosastot, pesulat ja kuivaushuoneet. Koko korttelin asukkaiden käyttöön toteutetaan yhteinen imujätejärjestelmään liitetty kierrätyshuone sekä pysäköintilaitos. Kohteiden lämmitys toteutetaan kaukolämmöllä.

Tulistimenkadun kotien rakentamisessa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet ja ne toteutetaan A-energialuokan vaatimusten mukaisesti. Lähes kaikkiin kattoihin toteutetaan viherkatot, ja toinen rakennuksista varustetaan korkealla viherseinällä. Lisäksi talot varustellaan vettä säästävillä ekovirtaushanoilla.

Tulistimenkatu sijaitsee erinomaisten palveluiden äärellä, kauppakeskus Triplan ja Pasilan rautatieaseman kupeessa. Kattavien palveluiden ja julkisten kulkuneuvojen saavutettavuuden lisäksi asukkaita tulevat palvelemaan yhteiskäyttöauto, sähköautojen latauspaikat ja hyvät tilat polkupyörien säilytykseen.

Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme yhdessä Avaran kanssa rakentamaan koteja Keski-Pasilaan hyvien palveluiden äärelle. Hanke on hieno jatkumo Jatkeen ja Avaran yhteistyölle. Kotien rakentamisen on jatkuttava suhdannetilanteesta huolimatta – asuntoja tarvitaan edelleen, ja samalla varmistamme omalta osaltamme töiden jatkuvuuden sekä omalle henkilöstöllemme että laajalle kumppaniverkostollemme, kertoo Jatke Uusimaa Oy:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen.

On hienoa päästä yhdessä Jatkeen kanssa toteuttamaan monimuotoista vuokra-asumista vetovoimaiseen Keski-Pasilaan. Hankkeen käyntiin saaminen vaikeassa markkinatilanteessa on ollut toimivan yhteistyön ja vahvan yhteisen kehittämisen tulos. Rakenteille tulevat asuintalot toteutetaan vastuullisstrategiamme mukaisesti kestävää asumista tukevilla ratkaisuilla ja ovat hieno lisä rahastojemme asuntoportfolioihin, kertoo Avara Oy:n liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

 

Lisätietoja

Tuomas Rantsi, liiketoimintajohtaja, Avara Oy, tuomas.rantsi@avara.fi, p. 040 838 5276

Janne Mönkkönen, toimitusjohtaja, Jatke Uusimaa Oy, janne.monkkonen@jatke.fi, p. 050 346 2813

 

Liity postituslistalle, niin pääset vuokraamaan kohdehuoneistoja ensimmäisten joukossa!

Liity postituslistalle

 


 

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoitusten sijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö, jonka johdettavana valtakunnallisesti on noin 1,2 miljardin euron arvoinen asuinkiinteistöomaisuus. Avara toimii arvostettuna, luotettavana ja vastuullisena strategisena kumppanina sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa asuinkiinteistöihin Suomessa. Lisätiedot: www.avara.fi

Jatke on suomalainen, yksityisomisteinen rakennusalan konserni. Rakennamme ja korjaamme pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun alueilla koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää. Meillä työskentelee noin 380 rakennusalan ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 390 miljoonaa euroa. Lisätiedot: www.jatke.fi

 

Julkaisun kuva: Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy (arkkitehdin havainnekuvasta rajattu otos)

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit