Takaisin listaukseen

Yhdessä läpi tästä

14.04.2020 | Lukuaika 3 min
Yhdessä läpi tästä

Suomi elää parhaillaan keskellä koko ihmiskuntaa koskettavaa kriisiä. Koronaviruksen aiheuttama pandemia on nyrjäyttänyt ihmisten, yhteisöjen ja yritysten arjen sekä aiheuttanut ennennäkemättömän nopean shokin taloudelle ja työlle.

Kriisin kokijana on aina ihminen. Koronaviruksen leviäminen on aiheuttanut paljon negatiivisia asioita, mutta tuonut ihmistä esiin myös paljon hyvää. Todistamme parhaillaan ihmisyyden tärkeimpiä piirteitä: huolenpitoa läheisistä ja itsestä, yhteistyötä, mukautuvuutta ja optimismia vaikeuksista selviämisestä. On tärkeä huolehtia, ettei kukaan jäisi yksin ahdistuksen tai pelon kanssa.

Avaran arki muuttui hetkessä

Kriisi on iskenyt yhteiskunnan kaikille osa-alueille ja myös yrityksiin. Avara ja sen työntekijät ovat löytäneet edestään täysin uudenlaisten haasteiden kokonaisuuden. On huolehdittava asiakkaista ja työntekijöistä. Samaan aikaan on varmistettava kaikkein tärkein, yrityksen toiminnan jatkuvuus. Kriisin aikana toimenpiteet ja valinnat joutuvat todelliseen arvo- ja vastuullisuuspuntariin.

Vaikka kiinteistöala ei ole julkisuudessa koronakriisin pahimpien kärsijöiden joukossa, on kriisi vakava paikka myös Avaralle. Siksi kävimme aikaisessa vaiheessa läpi kaikki mahdolliset vaikutukset, joihin meidän tulisi varautua. Samalla pohdimme, miten voisimme osaltamme pehmentää poikkeustilan aiheuttamaa iskua ja epävarmuutta asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme ja henkilöstömme keskuudessa.

Asukkaamme ensin

Päätimme, että ensisijainen tehtävämme on pitää vuokralaistemme asuminen mahdollisimman turvallisena, häiriöttömänä ja stressittömänä. Laadimme tilanteeseen uudet toimintatavat, jotka noudattavat erityistä varovaisuutta kaikessa toiminnassamme. Määrittelimme myös siivoukselle ja puhtaanapidolle erityiset laatukriteerit. Turvallisuussyistä päätimme rajoittaa kiireettömiä töitä, jotka edellyttävät huoneistoissa käyntiä.

Viestimme aktiivisesti, olemme saatavilla ja pyrimme tarvittaessa löytämään nopeasti mahdollisimman hyvän ratkaisun asukkaan tilanteeseen. Ymmärrämme, että koronaviruksen torjunnasta voi seurata monille taloudellisia vaikeuksia. Siksi tarjoamme joustoa vuokranmaksun aikatauluttamisessa.

Pidämme kumppaneidemme pyörät pyörimässä

Yhteistyökumppanimme ovat pääosin pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Ne toteuttavat ammattitaidolla huoneistoremontit ja kiinteistönhoidon tehtävät ja vastaavat siten osaltaan asiakaskokemuksestamme ja kiinteistöjemme arvosta. Pyrimme aikaistamaan sellaisia remontti- ja korjaustöitä, jotka eivät edellytä asutussa asunnossa käyntiä. Myös uudisrakennushankkeet ja laajat peruskorjaustyöt jatkuvat suunnitellusti, kunkin hetken toimintamahdollisuudet huomioiden. Näin varmistamme kumppaneidemme toiminnan jatkuvuuden niin hyvin kuin pystymme.

Huolehdimme myös itsestämme

Voidaksemme huolehtia toisista on meidän muistettava huolehtia myös itsestämme. Huolehtimalla vuokrakassavirrasta, rahoitusvalmiudestamme sekä kiinteistöjemme kunnosta varmistamme toimintamme jatkuvuuden. Näin säilytämme kykymme työllistää sekä täyttää tehtävämme vastuullisena vuokra-asumisen palveluiden tarjoajana.

Korona ei pysäytä Suomen kaupungistumista tai vähennä vuokra-asumisen tarvetta Suomen kasvukeskuksissa. Jatkamme sitouduttujen hankkeiden ja sijoituskohteiden toteuttamista sekä omaa hankekehitystämme. Ymmärrämme myös, että väliaikaisessa talouden turbulenssissa uudiskohteiden hankerahoituksen järjestely voi olla haastavaa. Käytämme erityistä harkintaa ennen pysyvää sitoutumista uusiin sijoituskohteisiin tai hankkeisiin.

Koti ja rakennettu ympäristö edustavat suomalaisille perusturvallisuutta ja jatkuvuutta. Jatkuvuuden varmistaminen onkin kriisinhallintamme tärkein prioriteetti. Koska emme pysty siihen yksin, huolehdimme mahdollisimman hyvin siitä, että pysymme nyt kaikki samassa veneessä. Menemme tästä läpi yhdessä.

Mika Savolainen