etusivu-matkalla-kotiin-background

Vuokra-asumisen blogi

Tahran poistaminen matosta - Vinkkejä puhdistamiseen ilman mattopesuria

12.7.2022 8:57:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Kesä on perinteisesti matonpesun kulta-aikaa. Mielikuvat mattojen pesusta rantamaisemissa ovat kansallisromanttisia, mutta yhä harvemman lattioita peittävät räsymatot. Muunlaisten mattojen peseminen taas saattaa olla hankalaa ja työlästä, ja monet matot tuntuvat vaativan pesulakeikkaa.

Vaikeat tahrat, kuten viini tai kahvi jättävät helposti jälkensä mattoon – etenkin, jos et ole pystynyt puhdistamaan niitä välittämästi. Rasvatahrat ovat inhottavia ja pureutuvat herkästi syvälle maton kuteisiin. Lisäksi lemmikkien karvat ja pöly tekevät matosta tunkkaisen sekä epähygieenisen. Myös pienten lasten kanssa on hyvä huomioida maton puhtaus ja myrkyttömät siivouskeinot. Näillä vinkeillä puhdistat vaikeatkin tahrat matosta myrkyttömästi omin voimin, ilman mattopesuria.

Lue lisää

Auton siivoaminen - Vinkkejä auton sisätilojen puhdistukseen

21.9.2021 9:15:00 / Kirjoittaja Avara posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Tuliko kesällä matkailtua autolla ympäri Suomen? Jos kulkupelisi ei ollut vuokraamoon palautettavaa mallia, on nyt korkea aika siivota se lomareissujen jäljiltä. Auton sisätiloihin jää helposti tavaroita ja roskia lojumaan lattioille, puhumattakaan lemmikkien karvoista ja likatahroista penkeissä tai kojelaudassa. Kokosimme yhteen helppoja niksejä auton sisätilan puhdistukseen.

Lue lisää

Miten puhdistat pesukoneen? - 4 vinkkiä

15.5.2019 16:31:46 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Pesukone voi ajan myötä menettää pesutehoaan tai jättää tunkkaista hajua juuri pestyihin pyykkeihin, jos sitä ei huolleta tai puhdisteta tasaisin väliajoin. Pahimmillaan tukokset voivat rikkoa koneen tai aiheuttaa vahinkoa kylpyhuoneeseen. Modernien pyykinpesukoneiden ansiosta erinäiset pesuohjelmat helpottavat koneen puhdistamista, mutta se ei yksinään riitä. Ota talteen neljä helppoa vinkkiä siihen, kuinka voit puhdistaa pyykinpesukoneen tehokkaasti!
Lue lisää

5 vinkkiä mikroaaltouunin puhdistamiseen

7.5.2019 16:27:46 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Likainen mikroaaltouuni on pöpöjen tyyssija. Mikroon tarttuneet hajut ja rasvatahrat lyhentävät mikron elinikää ja voivat pahimmillaan vaikuttaa lämmitettävään ruokaankin. Mikron puhdistamisessa ei kuitenkaan tarvita vahvoja myrkkyjä, vaan ekologisetkin ratkaisut puhdistavat mikron raikkaaksi.
Lue lisää

Lattiakaivon puhdistaminen - 5 vinkkiä

9.4.2019 16:48:50 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Lattiakaivon puhdistaminen saattaa olla monelle kotitöiden inhottavin kohde. Lattiakaivon huolellinen puhdistus on kuitenkin erityisen tärkeää, sillä jos sitä ei puhdista tai huolla, ovat siitä johtuvat ongelmat vieläkin inhottavampia. Lattiakaivon voi kuitenkin puhdistaa helposti, ja samalla puhdistusvälejä voi lyhentää ennakoimalla. Kurkkaa nämä viisi vinkkiä lattiakaivon puhdistamiseen!
Lue lisää

Ekologiset siivousvinkit kodin suursiivoukseen

23.1.2019 15:54:15 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Kierrätys ja siivous, Vastuullisuus

0 Kommenttia

Zero Wasten tyyliin on aika tehdä koko asunnon suursiivous. Suursiivoukseen ei tarvitse uusia laitteita tai kalliita pesuaineita, jotta kodista saisi kiiltävän puhtaan. Ekologiset siivousvinkit auttavat vähentämään jätettä uudella tavalla, samalla kun teet kodistasi viihtyisän ja siistin.

Lue lisää

Joulun jälkeinen siivous - Miten säilyttää koristeet ja lahjapaperit ensi vuoteen

18.1.2019 11:00:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Kierrätys ja siivous, Joulu, Säilytys

0 Kommenttia

Joulu on taas ohi ja se tarkoittaa sitä, että on aika korjata pois koristeet ja löytää säilytyspaikka kaikelle jouluiselle. Voit jättää hyvästit solmussa oleville jouluvaloille ja huokaista vuoden etukäteen helpotuksesta, kun kaikki joulukoristeet ja tarvikkeet ovat järjestyksessä seuraavaa joulua varten. Jos pidät askartelusta, voit yhdistää vinkit myös askartelutarvikkeiden säilyttämiseen!

Lue lisää

Tilan säästäminen asunnossa

22.11.2018 12:00:07 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Välillä tila ei vaan riitä ja ahtaus ärsyttää. Huonekalut vievät liikaa tilaa, mutta silti jää paljon epäkäytännöllisiä alueita ja paikkoja, jotka voisi käyttää paremmin. Lisätilaa ei tarvitse taikoa, vaan täsmällinen suunnittelu ja toteutus ratkaisevat tilaongelman – unohtamatta tyyliä.

Lue lisää

10 vinkkiä muovin vähentämiseen kotona

11.9.2018 13:10:46 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Koti ja asuminen, Vuokra-asuminen, Kierrätys ja siivous, Vastuullisuus

0 Kommenttia

Muovin vähentäminen kodissa on ekoteko. Kuitenkin muovin vähentäminen saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Mistä aloittaa? Miten muovi tulisi kierrättää? Voisiko muovisia esineitä hyödyntää uudella tavalla? Muovin vähentämisen ei tarvitse olla haaste, vaan tavoite. Kurkkaa vinkit, joiden avulla vähennät muovia kodistasi ja elämästäsi.

Lue lisää

Näin siivoat kodin nopeasti

23.8.2018 9:05:00 / Kirjoittaja Asumisen ääni posted in Kierrätys ja siivous

0 Kommenttia

Vieraita tulossa ja koti on kaaoksen vallassa. Aina ei ehdi siivoamaan perusteellisesti, joten nopea siivoaminen pelastaa kiireen keskellä. Tällaisia tilanteita tulee ja menee, mutta onneksi voit siivota pikaisesti ja saada silti hyvää jälkeä aikaiseksi. Lisäksi nopea siivous edistää sitä, että koti pysyy jatkossakin siistinä. Oli aikaa sitten 30 minuuttia tai kaksi päivää, siivoat näiden vinkkien avulla tehokkaasti pahimmat sotkut, jolloin suurempaa urakkaa ei pääse syntymään jatkossa.

Lue lisää