Takaisin listaukseen

135 uutta Avaran vuokrakotia rakenteille Keski-Pasilaan

04.01.2024 | Lukuaika 2 min
135 uutta Avaran vuokrakotia rakenteille Keski-Pasilaan

Avaran uudiskohde tulee sijaitsemaan Höyrykadun ja Veturitien kulmauksessa kattavien palveluiden ja liikenneyhteyksien välittömässä läheisyydessä. Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 (arkkitehdin havainnekuva)

135 uutta Avaran vuokrakotia rakenteille Keski-Pasilaan

Avara toteuttaa Keski-Pasilaan uuden lyhytaikaisen korkotuen vuokra-asuntohankkeen. Pasilan Ratapihakortteleihin on parhaillaan lähdössä rakenteille 135 asunnon ja 5 liiketilan hankekokonaisuus, jonka on tarkoitus valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä. Uudiskohde täydentää kohtuuhintaiseen asumiseen sijoittavan Avara Vuokrakodit I Ky -rahaston asuntoportfoliota. Kohteen urakoitsijana toimii Fira Oy ja suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Kanttia 2.

Yhteensä 235 uutta Avaran vuokra-asuntoa Ratapihakortteleihin vuonna 2025

Ratapihakorttelit sijaitsevat Keski-Pasilan palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä, aivan Pasilan juna-aseman ja Mall of Triplan vieressä. Nyt rakenteille lähtevä Avaran uudiskohde sijoittuu erinomaisten liikenneyhteyksien ja palveluiden äärelle Triplan pohjoispuolelle Höyrykadun ja Veturitien kulmaukseen. Avaralla on viereisessä korttelissa Tulistimenkadulla rakenteilla toinenkin uudiskohdehanke, johon tulee 56 vapaarahoitteista sekä 44 lyhytaikaisen korkotuen vuokra-asuntoa. Kaikkiaan vuoden 2025 aikana alueelle on valmistumassa yhteensä 235 uutta Avaran vuokrakotia.

On hienoa olla näin vahvasti mukana kehittämässä monipuolista vuokra-asumista vetovoimaiseen Keski-Pasilaan. Näidenkin Avara-kotien rakentamisessa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet ja ne toteutetaan A-energialuokan vaatimusten mukaisesti, kertoo Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi.

Monipuolinen asuntojakauma ja viisi katutason liiketilaa

Höyrykadun ja Veturitien kulmaukseen valmistuvaan kohteeseen tulee 135 vuokra-asuntoa, joiden asuntojakauma tulee olemaan moninainen. Huoneistotyypit vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin, ja esimerkiksi kolmioissa tulee olemaan hyvin laajasti variaatioita 54 sekä 75 neliön väliltä. Asuinhuoneistojen lisäksi talon katutasoon valmistuu viisi erityyppistä liiketilaa, joiden kokoluokka vaihtelee 50 ja 247 neliön välillä. 

 

Lisätietoja

Tuomas Rantsi, liiketoimintajohtaja, Avara, tuomas.rantsi@avara.fi, p. 040 838 5276

 


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit