Takaisin listaukseen

Vastuullisuusraporttimme vuodelta 2023 on julkaistu

24.04.2024 | Lukuaika 2 min

Vastuullisuustyömme eteni suunnitelmiemme mukaisesti myös vuoden 2023 haastavassa markkinatilanteessa, ja olemme pystyneet systemaattisesti etenemään kohti hiilineutraaliustavoitettamme taloudellisesti kestävällä tavalla. Jatkoimme kasvutarinaamme, ja uudiskohteitamme sekä valmistui että käynnistyi eri puolilla pääkaupunkiseutua. Onnistumisestamme ja henkilöstömme hyvästä työstä kertoivat erinomaisena pysyneet sijoittajien NPS-tulokset (67) sekä hyvään nousuun saatu asukastyytyväisyys (NPS 39). Vuonna 2023 olimme myös todistetusti yksi Suomen Parhaista Työpaikoista.vastuullisuusraportti_web

CO2-päästömme ovat puolittuneet

Kiinteistökantamme päästöt ovat puolittuneet vuodesta 2016. Päästöjen puolittumisen taustalla ovat Leanheat-teknologian hyödyntäminen sekä kiinteistökehityksen suunnitelmalliset toimenpiteet ja investoinnit. Suurin muutos päästöjen pienenemisessä saavutettiin juuri viime vuonna, sillä vuoteen 2022 verrattuna CO2-päästöt olivat 47,84 prosenttia pienemmät. Vuoden 2023 mittavimmat kiinteistökehityksen investoinnit olivat maakaasua tai öljyä käyttäneiden kiinteistöjen energianlähteen vaihtaminen maalämpöön.

Vastuullista kiinteistösijoittamista

Olemme Suomen suurimpia kiinteistösijoitusalan toimijoita. Johdetun kiinteistövarallisuutemme arvo oli viime vuonna 1,2 miljardia euroa ja investointimme olivat 38 miljoonaa euroa. Vuoden 2023 aikana uudistuotantomme käsitti 427 rakenteilla olevaa tai valmistunutta asuntoa. Tammikuussa 2023 valmistui Espoon Finnooseen vuoden ensimmäinen uudiskohteemme, jonka kiinteistöjen energiaratkaisuna on päästöjä ja energiakuluja vähentävä geoterminen aluelämpöverkko. Vastaavaa keskisyvää lämpökaivoa ja sen ympärille rakennettavaa alueellista energiaratkaisua ei ole aiemmin Suomessa toteutettu.

Raportistamme voit lukea sijoitus- ja talousjohtaja Harri Retkinin sekä salkunhoitaja Teemu Putkisen haastattelun aiheeseen liittyen.

Avara on yksi Suomen Parhaista TyöpaikoistaTM

Henkilöstön hyvinvointi on meille tärkeää. 90 prosenttia avaralaisista pitää Avaraa todella hyvänä työpaikkana. Myös henkilöstötyytyväisyyden eNPS-tulos oli vuonna 2023 peräti 85. Hyvinvoivat työntekijät ja kehitystyössämme onnistuminen näkyy myös asukkaidemme asiakastyytyväisyystutkimuksen tuloksissa, jotka nousivat selkeästi vuonna 2023. Huikein tulos (74) saavutettiin vuokraustoiminnassa.

Raportissamme vuokraustiimiläiset kertovat minkälaiset tekijät ja kehitystoimet ovat korkeiden NPS-tulosten taustalla. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaikki artikkelit